Flåm

Rallarvegen

Rallarvegen blir ikkje kald den vakraste sykkelruta i Noreg uten grunn. Vegen startar på Haugastøl, følgjer Bergensbana til Finse, Hallingskeid og Myrdal før den fortset langs Flåmsbana og ned til Flåm.

Rallarvegen med sykkel

Rallarvegen er mest vanlig å oppleve bak sykkelrattet. Som ein av dei mest populære sykkelturene i Noreg tar om lag 20.000 syklistar denne turen årlig. Turen tek deg frå 1000 m.o.h. til 1340 m.o.h. før du endar opp heilt på havnivå i Flåm. Det er med andre ord mest nedover, som gjer at du berre kan nyte den fantastiske naturen og verkelig kose deg langs Rallarvegen. 

Heile turen er på 79,4 km og varar om lag 10 timer, men det finst og kortarte alternativ kor ein kan for eksempel kombinere togtur med Flåmsbana og sykkel ned igjen til Flåm for å oppleve siste del av Rallarvegen.

Rallarvegen sykkelutleige

Rallarvegen sykkelutleie er Noregs største utleier av sykkel. For at du skal få den beste turen, er dei oppteken av å levere nye og velegnede sykler til Rallarvegen. Derfor gjennomgår alle syklane dei leiger ut full service etter kvar einaste tur.

Du kan leige sykkel frå både Flåm, Finse og Haugastøl. Innlevering kan gjerast på følgjande stader: Flåm, Finse, Haugastøl og Myrdal. 

Opplev turen bak rattet på Rallarsyklane. Rallarsyklane er laga i samarbeid med DBS, og har 8 gir, 3 bremsar (navbrems + to felgbremsar) og gir gode moglegheitar til å feste all bagasje ein skulle trenge på turen. I tillegg kan du også leige DBS 02:52 Offroadsyklar, elsyklar, og barnesyklar i ulike storleikar og typar. 

Trenger du noko ekstra, kan du også leige sykkelvesker, bagasjetrallar og barnetilhengarar. Merk at offroadsyklar og bagasjetrallar kun leiast ut frå Haugastøl. Hjelmar leiast ikkje ut, men kan kjøpes til halv pris når du leiger sykkel.

Rallarvegen med born

Skal du sykle Rallarvegen med barn, anbefaler vi å velje strekninga frå Haugastøl til Finse. Denne etappen er 27 km lang og tar om lag 3-4 timer. Terrenget er stort sett i god stand, og godt egna for barnetraller. Dersom dykk vil sykle heile Rallarvegen, bør alle barn være over tolv år.

Langs veien er det mange bekker en trygt kan drikke vann frå, men unngå smeltevann frå isbreer eller snøfonner. Hugs å ta med deg lappesaker - og bruk hjelm.

Lengde og rute

Rallarvegen har ei lengde på 79,4 km og tar om lag 10 timer å sykle. Det er dermed mulig å sykle Rallarvegen på én dag, men det vanlegaste er å dele turen opp i fleire etappar. Ruta er til tider krevande, og du må være i gjennomsnittlig god form for å sykle den.

Vegen starter på Haugastøl og følgjer Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdal, før den fortset langs Flåmsbanen til Flåm. Turen tar deg gjennom eit fantastisk høgfjellsområde frå 1000 m.o.h. og opp til 1340 meters høyde, og deretter heilt ned til havnivå. Viss du vil sykle enkelte etappar, kan du ta med deg syklane på toget og hoppe av på den plassen du vil starte. Langs ruta finnes det også trivelege overnattingsplassar.

Sesongen starter vanlegvis i juli og varar til slutten av september. Merk at det i juli framleis kan være enkelte snøfonner langs vegen.

Kart

Rallarvegen
Flåm

Rallarvegen

Rallarvegen

Rallarvegen blir ikkje kald den vakraste sykkelruta i Noreg uten grunn. Vegen startar på Haugastøl, følgjer Bergensbana til Finse, Hallingskeid og Myrdal før den fortset langs Flåmsbana og ned til Flåm.

Link to google maps
60.558063
7.6403426

Flere opplevingar

Rallarveien sykkeltur
Rallarvegen har unike utsikter underveis
Langs flåmsdalen
Opplev fosser langs Rallarvegen
No items found.